Colònies escolars
Les escoles que desitgin realitzar una estada a les nostres cases de colònies es poden contactar a través de:
Grups & Esdeveniments
Si voleu venir a les nostres cases o venir a celebrar un esdeveniment podeu reservar a través de:
Turisme familiar
Viu una estada a les nostres cases de colònies i gaudeix d'un entorn únic.
Tornar

Objectius i beneficis pedagògics de les colònies escolars

A Edulònia treballem en la millora del nostre projecte pedagògic que combina l'àmbit lúdic amb l'educatiuLes colònies escolars són iniciatives d’activitats relacionades amb l’entreteniment, però també ens mostren el potencial que tenen com a activitat pedagògica, inclosa en l’educació no formal. L’objectiu principal de qualsevol casa de colònies, com Edulònia, és adaptar-se a l’evolució de les necessitats socioeducatives dels nens i les nenes.


De fet, es diu que les colònies escolars es van començar a crear gràcies al conjunt d’idees desenvolupades pel filòsof Rousseau i uns quants dels seus seguidors. Eren conscients de la rellevància de l’educació fora de les aules i de l’observació directa de la natura, així com del desenvolupament físic com a part fonamental del creixement integral de la persona. 


Alguns dels objectius de les nostres colònies són:  • Aconseguir la convivència de 24 hores al dia en grup. D’aquesta manera, els alumnes contrasten l’entorn en el qual es mouen habitualment amb el que conviuen durant l’estada. Això ajuda a crear i consolidar nous i diferents vincles interpersonals i conèixer altres estils de vida. 


  • Reduir la dependència emocional i adaptar-se a un nou medi social. Allunyar-se de la zona de confort i de la bombolla familiar suposa, moltes vegades, una oportunitat per desfer-se de l’aferrament emocional. Els nens i les nenes experimenten la necessitat de desenvolupar i actuar amb més autonomia. 


  • Tenir contacte directe amb l’entorn natural. Les cases de colònies d’Edulònia estan envoltades de natura, perquè és important apropar als infants i adolescents als espais naturals i que coneguin la importància de conservar el medi ambient. A més d’aportar molts beneficis per a la salut de les persones en l’àmbit físic, emocional i psicològic.


  • Cultivar el pensament crític perquè sàpiguen valorar els encerts i aprendre de les equivocacions. Motivem als participants al fet que s’esforcin físicament i mentalment en cada una de les activitats que facin. Alhora, s'intenta potenciar l’esperit aventurer, solidari i cooperatiu. 
Durant les colònies a Edulònia es duen a terme múltiples activitats i tallers que aporten diferents beneficis, com per exemple:  • Fan excursions i competicions, això contribueix al sentiment de superació, col·laboració, disciplina, força de voluntat i iniciativa dels nens i les nenes. 


  • Participen en jocs i dinàmiques, perquè ajuden a millorar la creativitat i la imaginació, aguditzen el sentit de l’humor, la mímica i l’expressivitat. També, propicien el sentit social, el sentit de l’ordre i la consideració cap a les altres persones participants. 


  • Preparen i presenten cançons, obres de teatre i balls, els quals desenvolupen la seva part més emotiva i atrevida. És una manera d’educar l'oïda musical, millorar la memòria i afinar la coordinació. 


  • Els treballs manuals i els tallers fan que els participants se sentin autosuficients, perquè fomenten l’enginy, l'iniciativa i milloren la psicomotricitat fina.  
Les colònies escolars són una tradició amb un extens projecte de futur, fet que ja fa més d’un segle que s’organitzen i ocupen un paper important en l’àmbit social i educatiu. Cada any es treballa per actualitzar la metodologia segons les circumstàncies i necessitats de la nostra societat, així com la millora de les nostres instal·lacions, la incorporació de serveis pedagògics, i la formació, el rigor i la professionalitat amb la que treballen els nostres monitors. Considerem que l'empatia és un element clau perquè una escola de colònies funcioni correctament, per això, el nostre equip es forma en programes d'entrenament emocional com "Empatik".


Mestres, si esteu començant a organitzar les colònies escolars del curs 2023-2024... A Edulònia estarem encantats d'atendre totes les vostres sol·licituds i suggerències! Per obtenir un pressupost o més informació, us convidem a posar-vos en contacte amb nosaltres enviant un missatge a info@edulonia.com o trucant al 972 57 58 72.

02 Jun 2023
#aprenentatge#colònies escolars#escoles#valors