Colònies escolars
Les escoles que desitgin realitzar una estada a les nostres cases de colònies es poden contactar a través de:
Grups & Esdeveniments
Si voleu venir a les nostres cases o venir a celebrar un esdeveniment podeu reservar a través de:
Turisme familiar
Viu una estada a les nostres cases de colònies i gaudeix d'un entorn únic.
Tornar

Aprenent a empatitzar!

La importància de l'educació emocional en les colònies escolars


Formació del programa d'entrenament de la empatia, Empatik, a la finca de Tamarit

L’empatia és la capacitat de posar-nos en la pell de les altres persones, de connectar amb les seves emocions, i comprendre-les, i així poder actuar en conseqüència. L’educació emocional és un procés educatiu que comença en el mateix instant que naixem i hem de començar a gestionar les nostres pròpies emocions. A mesura que anem creixent, ens anem enfrontant a sentiments contradictoris que afecten el nostre benestar. Estrès, ansietat, frustració, enfadament, poca autoestima… Saber gestionar i regular les nostres emocions és essencial per aprendre a disminuir les emocions “negatives” i generar sentiments positius com l’amor, l'alegria o la il·lusió. 


Júlia Prunés, fundadora del programa d’entrenament de l’empatia “Empatik”, ha visitat aquests dies la finca de Tamarit per formar l’equip d’English Summer S.A. i Edulònia en l’educació emocional i així implementar-ho en les nostres colònies escolars. Per poder educar el valor de l’empatia en els més petits, és imprescindible l’empatia de l’adult que els cuida i els acompanya en el seu dia a dia. D’aquesta manera, podrem integrar les dinàmiques apreses en el programa “Empatik” en les nostres activitats que duem a terme a les colònies escolars a través del staff i els monitors.

El programa d’entrenament basa el procés de l’empatia en cinc aspectes fonamentals que posen en joc totes les competències emocionals; observar les expressions de la cara i del cos, escoltar amb atenció, respecte, i mostrant interès, pensar: fer-se preguntes a un mateix i procurar comprendre, sentir: conèixer i gestionar les pròpies emocions, i actuar: que puc fer perquè se senti millor l’altra persona? Una eina per poder explicar el procés de l’empatia és mitjançant els contes de la Col·lecció Educacional de la Berta. Escrits per la Júlia Prunés, ens parlen de diverses emocions com l’empatia, l’escolta activa, la gestió de conflictes, o l’autoestima.

En l’etapa escolar, els nens s'enfronten diàriament a situacions noves que els hi generen estímuls que no saben identificar. Com educadors de valors en el temps lliure, hem d'oferir als nens eines perquè coneguin les seves pròpies emocions, les identifiquin, i les posin nom, aspecte que anirà molt relacionat amb la progressió del vocabulari emocional al llarg de l’etapa escolar. El reconeixement de les emocions ajuda al desenvolupament d’una autoestima saludable que ens permet aprendre a dir no davant situacions que ens puguin generar emocions negatives perquè haurem après a estimar-nos a nosaltres mateixos.

Conte "Quina emoció! La Berta se'n va de colònies" de la Col.lecció Educació Emocional de Júlia Punés

“Quina emoció! La Berta se’n va de colònies” és un dels llibres de la Col·lecció Educació Emocional que més ens sentim identificats com a casa de colònies escolars i de campaments d'estiu. En aquest conte es parla de com superar les emocions com la por o l’enyorança que poden patir els més petits quan marxen de colònies. És molt important que els nens aprenguin a regular les emocions, tant positives com negatives, a la vegada que s’ho passen bé en un entorn educatiu. Aprendre a superar la por i l’enyorança, els hi millorarà l’autoestima i els hi reforça la confiança davant futures situacions noves.

Identificar les nostres emocions és el primer pas per desenvolupar l’empatia cap als altres, entendre el perquè de les seves accions i comportaments, i acabar desenvolupant habilitats socials per assolir relacions socials satisfactòries. Educar l’empatia és imprescindible per a la prevenció de la violència i de l'assetjament escolar. “A mi m’agrada pensar que és la millor de les vacunes per a prevenir el Bullying”, explica Júlia Prunés en el seu programa “Empatik”.

Des d’Edulònia volem ensenyar als nens que vénen a fer una estada de colònies escolars o de campaments d'idiomes d'estiu amb nosaltres valors i aprenentatges significatius que els serviran per sempre davant de qualsevol situació. Saber gestionar les nostres emocions no solament ajudarà a desenvolupar felicitat, sinó que també afavoreix el nostre aprenentatge. Gràcies a la neurociència, està demostrat científicament, que quan ens trobem en situacions emocionalment estables s’afavoreix l’aprenentatge acadèmic. A més de ser éssers acadèmics, som éssers emocionals i hem de trobar un balanç en la nostra vida per augmentar el nostre benestar personal i social. 

04 Dec 2020
#aprenentatge#campaments escolars#escoles#valors